Magiskt fotbad?

Det har på Facebook cirkulerat ett recept, på vad som beskrivs som det bästa och mest effektiva fotbadet i mänsklighetens historia. Nåh, jag är inte en sån som vanligtvis faller för mirakelkurer. Men fötterna är ju faktiskt kroppsdelar man borde ta väldigt väl hand om, men som oftast blir o-omhändertagna för att det är arbetsdrygt att ge an med den där förbannade fotfilen. Så om någon då erbjuder ett ”quick-fix”, är man ju inte sen och nappar på som provkanin till fördel för allmänheten.

Innan vi fortsätter vill jag VARNA alla fotfobiker. Scrolla INTE längre ner. Stäng ner fönstret och gå in på någon trevlig mammablogg istället! Före-och efterbilder utlovas, och mina fötter är inga babyrumpor precis…

Receptet för detta mirakelmedel lyder som följande:

1 kopp vinäger
1 kopp Listerine (munvatten)
2 koppar varmt vatten

20140805-220253-79373213.jpg

Själv utökade jag ”receptet” för att fylla ut fatet och för att få båda fötterna helt doppade. Sen skulle det enligt anvisningarna bara vara att sitta där med fötterna i blöt i ca 15 minuter, och vips så skulle allt dött skin från fötterna bara falla av.

20140805-220331-79411586.jpg

Låter det här för bra för att vara sant? Det är det också. Det var tyvärr inte den mirakelkur jag skeptiskt hoppades på. Visst blötgjorde den fötterna riktigt bra. Och har man täppt näsa är munsköljet väldigt effektivt att sitta och andas in i ett litet badrum. Men alla döda hudceller som bara skulle ramla av? De gjorde de nog inte tyvärr. Precis som efter att jag fotbadat i vanligt fotsalt man köper i butiken, så hamnade jag nu också ge an med fotfilen för att uppnå någon skillnad på för- och efterbilden.

Summa sumarum. Om det i ert badrumsskåp redan står ett paket fotsalt, gå inte till butiken för att köpa vinäger och Listerine. Använd fotsaltet ni redan köpt och lägg istället pengarna på en ny fotfil. Ni kommer ha användning för den även i fortsättningen. Tyvärr :)

FÖRE

20140805-220611-79571427.jpg

EFTER

20140805-220630-79590193.jpg

One thought on “Magiskt fotbad?

  1. Pingback: Fotpeeling. | Småstadstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s