Julgodis 2014.

Ambitionerna gällande årets julgodis var höga då jag drog igång fabriken igår morse. Kanske lite för höga. För det visade sig igen i år att det kräver mera tid än vad jag räknar med. Så jag fick lite reducera mängden sorter, och inte pröva på en massa nya recept som jag hade planerat, utan hålla mig till de beprövade favoriterna. Ett bra val, konstaterade jag ikväll då jag för en stund sedan skar upp de sista bitarna och packade in dem i kylskåpet.

Fabriken fortsatte alltså idag. Men med ett litet avbrott på dagen på sisådär sex timmar. Måste rycka ut och hjälpa bästisen ett varv. Men då hjälpen involverar ett IKEA besök så känns det ju faktiskt inte så hemskt betungande :)

Men till årets godis då. Fem sorter blev det. Plus en sjätte som vi inte skall prata så högt om för den hamnade rakt i roskis…

1. Rocky Roads

Så mycket gott i en enda karamell, så man kan nästan inte tro att det är sant. Sött och salt i en härlig blandning, med choklad runt omkring. Mina smaklökar är frälsta.

ps. Har ni som jag en sambo som vanligtvis inte är till så mycket hjälp i köket? Värva honom till att skala pistaschnötterna! Det går undan, och så slipper man själv få ont i fingren ;)

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6416.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6417.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6415.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6418.jpg

2. Nougatbollar

En till-lyxad version av de traditionella kokosbollarna jag brukar köra med, som alltid är barnens favoriter på kalasen. Nu svängde jag ned några stänger Marabous dubbelnougat, och några matskedar kaffe, och de blev inte sämre kokosbollar för det, det kan jag lova.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6411.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6412.jpg

3. Bounty

En av mina absoluta favoritchoklader, som mitt resesällskap också fick erfara senast… Här hemma hittar man sällan den röda Bountyn, dvs. den med mörkchokladöverdrag. Så då får man helt enkelt göra sin egen. Mums!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6419.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6427.jpg

4. Marianne-tryffel

Fjolårets stora succé godis skulle jag tippa på. Det var inte bara en och två som svalde tungan samtidigt med dessa godheter. Utmanande och über-klottigt att jobba med, men väl värd besväret i slutändan.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6413.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6414.jpg

5. Wienernougat

Det absolut lättaste och snabbaste godiset att laga. Men inte något sämre för den sakens skull! Rekommenderar verkligen att ni testar laga själva om ni gillar Fazers wienernougat som man köper i butiken. Smakar lika bra, om inte bättre. Och när man lagar själv kan man dessutom tillsätta lite mer mörk choklad än i originalen. Om man alltså som jag föredrar det framom mjölkchokladen.

ps. All mörk choklad jag använt är Fazers hushållschoklad. Inget mer fancy. Och nej, detta inlägg är inte sponsrat av Fazer…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6420.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/69c/39396680/files/2014/12/img_6428.jpg

Skulle ni nu bli ivriga och vilja pröva på någon av dessa så är det bara att vara i kontakt, så kan jag förmedla recepten :)

3 thoughts on “Julgodis 2014.

  1. Namskis, så det ser gott ut! Själv lagade jag endast gräddkola i år men fick inspiration o idéer till nästa år! Ska be recept på de där läckerheterna i något skede! :) God och mumsig jul till er <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s