Gran Canaria 20.3-3.4.2015

Bättre sent än aldrig, eller hur brukar man säga? Har tagit mig lite tid att gå igenom alla bilder från resan. Det var ju inte bara en eller två som ni förstår. Nu tror jag ändå att jag har fått utplockat de som man kan visa för allmänheten. Finns ju en del som endast hamnar i det privata albumet också :)

Om jag skulle börja med att summera resan, så skulle jag konstatera att den var ännu mer avslappnande än den förra vi gjorde i höstas. Som jag skrev tidigare så visste man nu vart man kom. Allt var bekant. Det gick ingen energi till att orientera sig eller ta reda på saker. 

Dessutom tror jag vi hade mindre krav på att hinna med en massa saker den här gången. Vi bara var, för det mesta. Och bäst trivdes vi ju hemma i huset och på gården. Så jäkla bekvämt att ha egen pool, egna solstolar och kylskåpet och vessan nära. 

Måndag morgon den 20.3 hoppade vi i taxin och styrde kosan mot flygfältet. Det hade ju varit härligt vårväder här hemma precis innan vi åkte, så man hann nästan lite harmas på att åka bort. Men det visade ju sig att vädret svängde genast efter att vi åkte, så vi missade inget. 

   

  

Efter att vi fått allt bagage roudat och vägt och omplacerat på flygfältet, njöt vi av ett dyrt morgonmål, innan vi hoppade ombord på planet.

   

  

 

Huset vi hyrde den här gången var i princip en kopia på grannhuset vi hyrde i höstas. Dock hade det här huset en bättre gård, vilket ju ändå är var man spenderar all tid, så det var vi nöjda med.

   

  

  

  

  

  

 

   

 

   

  

  

 

Sämre utrustat än det andra huset, men det löstes ju enkelt genom en trip till Ikea.

  

  

 

Mycket på resan handlade om att handla, laga mat och framför allt att äta. Och en del dricka avverkade vi ju också förstås. Vi räknade sådär på högt att vi hade släpat hem ca 550-600 flaskor/burkar med dricka under våra två veckor. Inte så konstigt att Zafiran alltid var fullastad då vi gjorde våra butiksrundor varannan dag…

   

  

  

 

Maten lagade vi för det mesta hemma. Både billigare och bekvämare. Tänk att man är på semester och tycker att det är jobbigt att klä upp sig för att gå ut och äta? Man släpar hellre hem 17 kassar med mat från butiken och svettas ett par timmar i köket för att tillaga det för 8 personer. Men å andra sidan hade vi alltid roligt i köket, så det kändes inte jobbigt på något sätt. Alltid roligare då man är flere, och inte behöver stå allena och hänga över spisen.

 

  

  

  

  

   

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Några morgnar, fyra eller fem kanske, var vi till och med så ivriga med Mikael, att vi steg upp och bakade färska semlor åt alla till morgonmålet. Plussa bollar till oss för det. Första försöket var dock inte så lyckat. Vi hade köpt mjöl, trodde vi, men som visade sig vara typ malt eller nåt? Åtminstone blev det inga ätbara semlor av det :) Men sen hittade vi norskt vetemjöl och havregryn, och då blev det flera satser lyckade morotssemlor.

   

  

 

Ett par tre gånger klädde vi faktiskt upp oss på kvällen, och åt middag ute. Två gånger på favoritrestaurangen Cristinas. Rekommenderar verkligen att ni äter middag där om ni befinner er i Puerto Rico. Maten är himmelskt god, men i slutändan är det den fantastiska betjäningen som gör det till en perfekt matupplevelse.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Men hörni kanske nog om all mat nu då, även om det var en stor del av resan. Den största orsaken till att vi flög iväg var ju ändå SOLEN. Den där älskade solen. Man bara njöt av att kunna sitta ute och dricka morgonkaffe, eller hänga i poolen, eller läsa en bok i solstolen. Härligt! De två eller tre första dagarna var det dock rätt så kallt. Gick solen i moln så frös man nästan.

   

  

  

  

 

Men efter de några dagarna hade vi jätte fint väder resten av dagarna. Nog var det svala kvällar, men kan inte påstå att det störde precis. Dessutom så hade vi ju våra Ikea-filtar som vi inhandlat :) 

Förutom att hänga i poolen och läsa böcker, så blev det också en del kort- och mobilspel under resan. Nog för att det för mig, som varken spelar marjas eller Candy Crush, verkade som att det aldrig gjordes något annat :)

   

  

  

  

  

  

  

 

   

  

  

  

  

  

  

  

 

   

  

  

  

  

  

 

Trots att vi hängde hemma vid huset för det mesta, kom vi oss ändå iväg på andra äventyr några gånger. En dag var vi på stranden i Amadores, och en gång (hur blev det bara 1 gång?!) spelade vi minigolf där. Två dagar var vi på shopping till bl.a. Primark. En dag spenderade vi i underbara Mogán, och en dag var hälften av oss på en bergstur till San Bartholomé.

Amadores.

   

  

 

   

  

  

 

Shopping.

   

  

  

  

  

  

Mogán.

  

  

  

  

  

  

  

 

   

  

 

San Bartholomé.

   

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

   

  

 

Något lite hann vi också idrotta under resan. Lite golf, lite tennis (jag spelade faktiskt för första gången i mitt liv) och så lite powerwalks och springturer på det. Vi blev med andra ord inte helt förslappade under våra två veckor.

   

  

  

 

   

  

  

  

 

   

  

  

 

Det som gjorde resan mest lyckad var ändå sällskapet. Ett så blandat sällskap med så olika personligheter, men med en avgörande gemensam nämnare: humorn. Att man ändå kan ha roligt av absolut ingen orsak.

  

   

  

 

   

  

 

    

  

  

  

  

   

  

  

 

   

  

 

  

  

  

 

Annaggi vad prima ni alla är, #fyrkantstaggarna! 

  

Och grattis till er som orkat plöja igenom det här väldshistoriens längsta blogginlägg! Nu vet ni då allt om vår resa. Så det var det, och snart igen, eller?! ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s