Sommarfest & Stockholm

På torsdagen inföll alltså jobbets traditionella sommarfest. 90-årsjubileumet till ära firades det lite mer än tidigare år. Vi var på restaurang Sipuli, åt en trerätters supergod middag, och hade besök av bl.a. drottning Silvia.

   
  

Christoffer Strandberg gjorde en fenomenal imitation av Drottning Silvia.

  

  

  

Mia Hafrén sjöng sånger ur musikalen Mamma Mia så att man hade gåshud över hela kroppen. Vilken röst!

  

Första gången man såg Uspenskijkatedralen från den här vinkeln.

  

 

De 90 åren till ära har vi också fått en alldeles egen Folksam-sång, och en tillhörande musikvideo. Hur rolig som helst! Skall lägga upp den här bara den publiceras :)

Efter sommarfesten och ungefär två och en halvtimme sömn, var det dags att stiga upp och köra till flygfältet. Dags för en heldag i Stockholm med två härliga brudar.

  
Stocholm bjöd genast på strålande väder. Vi landade redan kl. 7 svensk tid, susade sedan in till stan med Arlanda Express, och slog oss ner för att äta morgonmål på Nordic C Hotel vid 8-tiden. En jättefin och supergod frukostbuffét har de, rekommenderar!

   
  

  

  

 

Efter morgonmålet strövade vi iväg till Kungsträdgården och satte oss ner för att njuta av solen en stund, tills butikerna öppnade vid kl.10. Kändes lite småsegt efter en kort natt och en brakfrukost.

   
  

  

 

Efte att vi samlat lite energi strövade vi omkring i butikerna i centrum i tre timmar ungefär. Blev ett och annat inköp, men ändå inget överdrivet spenderande. Sen behövde vi en paus och tog en fika på Drottninggatan.

   
  

 

Efter energipåfyllningen fortsatte vi shoppandet ett par timmar, innan vi sedan styrde stegen tillbaka mot Kungsträdgården och TGI Fridays, var vi åt en sen lunch / tidig middag. I Kungsträdgården pågick samtidigt en Mat&Dryck festival, så det var proppfullt med folk överallt.

   

  

  

  

  

 

Mättande och gott, som alltid på Fridays. Och efterrätten med en varm brownie, vaniljglass, kolasås och popcorn var ju föga överraskande precis i min smak.

   
  

 

Proppmätta men belåtna styrde vi sedan stegen mot Centralstationen. Några butiker tittade vi ännu in i på vägen, men vi det här laget började tröttheten sakta smyga sig på. Vid halv 7-tiden tog vi tåget tillbaka till flygfältet. Lite shopping i taxfreen och göra av med sista kronorna orkade vi ännu med, innan vi slog oss ner vid gaten för att vänta på flyget hem.

Måste förresten passa på att berätta hur himla smidigt det är att flyga över potten med Norwegian. Vi hade ju dessutom endast handbagage, vilket försnabbade ännu mera. Jag skötte allt via Norwegian-appen på telefonen. Där checkade jag in oss, och boardingkorten uppenbarade sig i elektronisk form. Inga papper att hålla reda på överhuvudtaget. Super smidigt!

Flygresan hem tog också bara 45 minuter. Man hann knappt sätta sig ner och spänna fast bältet, så hade vi redan landat i Helsingfors. Skönt, eftersom sängen började verka ganska lockande i det här skedet.

  
  

  

 

Hemma var vi lite över tolv på natten. Efter en bilfärd hem som tänkte resultera i både en hjortstek och en harpalt. Tur att jag har bromsarna i skick på bilen…

Summa sumarum hade vi en riktigt bra resa. Avkoppling, shopping, god mat, roligt sällskap. Vad mer behöver man på en ledig dag liksom? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s