Utanför bekvämlighetszonen.

Ni som känner mig vet att jag inte går speciellt bra ihop med sjukhus, sprutor, blod eller liknande. Har ett väldigt obehag redan då man pratar mera ingående om något sår, eller en operation, eller något i samma kategori. Så i regel håller jag mig så lååångt borta från allt sånt som jag bara kan. Men ibland vet ni måste man bara ta steget ut ur sin egen bekvämlighetszon.

Det gjorde jag idag och är rätt så stolt över mig själv. Det rörde sig visserligen bara om en spruta, men ändå. Det skulle inte vara första gången jag fått lägga mig ner och kasta upp fötterna efter ett vaccin.

Jag har länge tänkt att man borde ta ”fästingvaccinet”, dvs. TBE-vaccinet. Det har dock varit ett stort steg för mig som skyr nålar och sprutor. Men idag efter jobbet, tack vare arbetskompisen Monika, kom jag mig iväg till fästingbussen. Och nu är det fixat, första sprutan. Och jag blev inte ens liiite kallsvettig. Stora framsteg!

   
 

Ger nu mig själv en klapp på axeln, och belönar mig med lite balkonghäng och sudoku. Passar utmärkt ihop med föreskriften om att inte anstränga sig under det kommande dygnet :)

   
 

2 thoughts on “Utanför bekvämlighetszonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s