Emil i Lönneberga.

Hann aldrig skriva om vår teaterupplevelse på Raseborgs Sommarteater i förra veckan. Så vill passa på nu, så ni ännu hinner gå och titta på den.

Det är ju utan tvekan en barnpjäs det ha handlar om i år. Men å andra sidan hade jag inte förväntat mig något annat heller, jag menar Emil är ju Emil. Det som spelades på scenen var de klassiska scenerna från Astrid Lindgrens böcker. Emil med soppskålen på huvudet, Emil som hissar upp Ida i flaggstången och Emil på Vimmerby marknaden. Roligt i all sin enkelhet och originalitet. 

Det som gjorde pjäsen extra rolig var den västnyländska dialekten. Och att också Emil, som spelas av åländska Albin Hampf, försöker bre på med västnyländska låter bara för gulligt :)

I största allmänhet imponeras man av alla barnen på scenen. Vilka duktiga ungar som lärt sig alla repliker, sånger och koreografi! Lyfter på hatten åt dem, verkligen.

Det enda som var lite synd var att tidtabellen inte höll. Pjäsen började nästan 25 minuter för sent, eftersom alla inte hunnit få sina biljetter. Eftersom det var fint väder kan jag tänka mig att det uppenbarade sig en hel del människor som inte bokat biljetter, och att det kanske var därför det drog ut på tiden. För en själv var det ju ingen panik med förseningen. Men för barnen blev det långtråkigt. Och så märkte man att brorsdottern som vi hade med oss, blev ordentligt trött på slutet, och orkade inte riktigt följa med. Pjäsen slutade först lite över tio, så det blev en sen kväll innan man var hemma.

Annars bara positivt att säga om Emil på Raseborg. Gå och se den med barnen, de känner säkert igen alla scener. Och för egen del är det nästan som att bli barn igen för en liten stund :)

   

    
    
    
    
    
    
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s