Turisterna i farten.

Idag har vi åkt buss runt stan. Njutit av varandras sällskap (don’t let the picture fool you), och sett alla viktiga byggnader och gator, broar och kyrkor. Jag tycker ju sånt är jätte intressant, historia alltså, och hur människor levt förr och på vilka platser.

   

    
    
    
    
    

Vid Cork City Gaol (läs: jail) hoppade vi av bussen och tog en tur inne i det gamla fängelset. Ett lite creepy ställe, med många lifesize dockor som såg skrämmande verkliga ut. Men intressant att se och läsa om olika människoöden.

   

  

  
  
  
  
  
Efter turen i fängelset hoppade vi på bussen igen och åkte rundan till slut. Vädret var aningen varierande som ni märker. Om möjligt ännu mer än hemma…

   

  

Sen var det mat som gällde, vi var alla tre vrålhungriga. Och eftersom maten var super, åt vi som aldrig förr. Kände nästan att jag rullade ut från restaurangen.
   

 
Måste i alla fall ta en favorit på Starbucks, Mocha Frappucino. Bästa uppfinningen ever. Men även här stavar de mitt namn fel. Vem hade trott att man skulle råka ut för finsk stavning på Irland?

  
Efter några butiks-stopp tog vi en promenad längs med River Lee, ån som flyter genom staden. Blev ca elva kilometer gått idag också…

  
  
  
Avslutade turistandet rätt så tidigt idag. Vi var alla ganska trötta. Så nu har vi hängt på hotellrummet några timmar. Sett på film, och jag har försökt blogga. Wi-Fi:n här på hotellet räcker inte riktigt till för att ladda upp bilder här. Så det här inlägget har sysselsatt mig i nästan två timmar nu… Men allt för er :)

Imorgon är planen att åka ut till slottet Blarney, och spendera dagen där. Väderprognosen ser väl inte lysande ut, men finns ju inga dåliga väder, eller hur det nu var…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s