Dublin och hemresan.

På torsdagsnatten landade vi i Vanda, och var hemma i Ekenäs 1-tiden ungefär. Gårdagen gick mest åt till att reda upp berget av tvätt, och det fortsätter idag ännu…

Vi anlände ju till Dublin på onsdag eftermiddag, klockan två ungefär, efter en tre timmars bussresa. Där sökte vi upp hotellet, som låg riktigt mitt i smeten, och stuvade in allt bagage i vårt minimala hotellrum.

   
   
Sen gick vi omkring lite i området Temple Bar, var också hotellet låg. Vädret var som vanligt väldigt omväxlande. Ganska snabbt sökte vi upp en matplats, och åt den godaste biffen jag ätit på väldigt länge. Det bara smalt i munnen.

   
    
    
    
    
 
Efter maten fortsatte vi vår promenad till Dublin Castle, ett gammalt slott mitt inne i staden. Där gick vi omkring en stund, innan vi sen gick tillbaka mot floden, River Liffey, och vandrade längs med den tillbaka till hotellet.

   
   
Resten av kvällen spenderade vi i hotellets pub. Vi var vi det här laget ganska trötta efter intensiva dagar i Cork och bussresan därifrån, så blev en tidig natt för oss.

På torsdagsmorgonen låg vi och slappade ganska länge, innan vi gick ner för att äta frukost. Klockan tolv checkade vi ut från hotellet, men lämnade väskorna där, och gick en vända till Grafton Street och St Stephens Green. En lång shoppinggata som slutar med ett stort shoppingcenter och en av Dublins största parker. Det var fascinerande att gå där dels pga att där var helt MASSOR med människor, och dels pga alla gatukonstnärer som uppträdde överallt.

   
    
    
    
    
   
Någon gång lite efter klockan två började vi söka oss tillbaka till hotellet för att söka väskorna, och därefter tog vi bussen ut till flygfältet. Där var vi i god tid, och checkade in utan någon kö. Sen fördrev vi lätt tiden genom att gå och kolla i butikerna, handla lite ätbart till flyget, och dricka kaffe.

   
 
Flygresan hem gick jätte snabbt kändes det som, två timmar och femtio minuter. Jag lyssande på några podcaster, och mitt i allt var vi redan påväg att landa i Vanda.

   
   
När vi landade, och när vi sen körde hemåt, konstaterade vi att vi lika bra kunnat landa en höstkväll i oktober. Det var dryga tio grader varmt, beckmörkt och regnet öste ner. Välkomna hem liksom :)

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s