Köpenhamn.

Lördagnatt klockan tre startade vi härifrån Ekenäs, via Karis, mot flyfältet. Fem arbetskamrater ivriga på shopping och kvalitetstid. Och det fick vi minsann.

Dryga 18 kilometer avverkade under lördagen, och dryga 13 kilometer under söndagen. Och då hann vi med mycket, både shopping och turistande. 

På lördagen vandrade vi längs Strøget och njöt av det fina vädret i Nyhavn. Efter några timmars vila på hotellet blev det sedan mat på TGI Fridays och därefter avslutade vi kvällen med att strosa runt på Tivoli.


På söndagen var den ursprungliga planen att hyra cyklar för att komma runt och se alla sevärdheter. Men pga av min vrist, som tagit lite stryk av lördagens 18 kilometer, beslutade vi att köpa biljetter till en Hop On Hop Off buss istället. Så med den åkte vi genom staden och steg sedan av vid Lilla Havsfrun. Därifrån vandrade vi till Amalienborg för att titta på vaktbytet, och sedan vidare via Fredrikskyrkan och Rosenborgs slott och parken där omkring. Sedan tog vi bussen till Fisketorvet, ett stort köpcentrum, var de andra shoppade medan jag fick pausa och vila foten. Vistelsen i Köpenhamn avslutade vi sedan med att åka varvet runt med bussen, tillbaka till hållplatsen närmast hotellet.

Sedan var det bara att ta sig ut till flygfältet och påbörja hemresan. Väl där märker vi att vårt flyg är försenat, och framflyttat från 21.10 lokal tid till 22.00. Inte riktigt något man glädjer sig åt mera i det där skedet, men det var bara att hoppas att vi verkligen kommer iväg då. Sista slutligen landade vi ca 45 minuter senare än beräknat på Helsingfors-Vanda.

Ett fullspäckat veckoslut med en massa program och en massa skratt. Så det var väl nästan värt den här två dagar långa migränen jag lidit av sedan vi kom hem :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s