Semester eller arbetsläger?

Har fått kommentarer av människor som undrar ifall vi faktiskt är här på semester, eller om det är ett arbetsläger vi hamnat i. Så för er alla som undrar: nej, det är definitivt inget arbetsläger. Vi gör det vi vill, känner för och tycker om.

I Mikaels och mitt fall t.ex. så tycker vi det är jätte roligt att fixa i köket. För det första har man ju nu äntligen tid för det, och för det andra har man sällskap. 

Sen är det ju faktiskt också så att vi är i säng före klockan 22 alla kvällar. Och så sover vi som stockar ända till klockan 5 eller 6 på morgonen. Blir betydligt flere timmar än hemma, och man vaknar utvilad.


Och när man sover som vi gör, och sen bara ligger i solen och spelar Yatzy hela dagarna, då behöver man ha något att göra emellanåt. Man kan ju inte komma hit för en månad och bli helt förslappad.Lite köksprojekt är alltså riktigt passligt. Igår morse var det bakdag igen, och den här gången blev det både semlor och bullor.


En annan orsak till att vi lagar all mat själva och bakar vårt eget bröd är rent ekonomiska. Jag vet nämligen att många förundrar sig över att vi har råd att vara här i en månad. Kan berätta att det skulle vi inte om vi gick ut för att äta alla dagar. Prisnivån är inte så mycket billigare än hemma. Så på det här viset kan man leva på väldigt lite pengar de flesta dagarna, och sedan unna sig en bättre trerätters middag på favoritrestaurangen Cristinas några gånger under resans gång.

För att kunna tillreda all mat måste man ju också handla. Igår, efter att bageriet stängt, var det dags för en handelsrunda. I vanliga fall handlar vi för ca tre dagar åt gången. Mera ryms det inte in i vårt lilla kylskåp. Två timmar tar det ungefär, och när man är hemma igen och plockat in allt i skåpen, ja då behöver man inte gå till gymmet mera den dagen i alla fall :)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s