Skärisäsongen är här!

Efter bingon på torsdagkväll sysselsatte vi oss med båttvätt i några timmar. Med hopp om att kunna sjösätta nu under helgen.


Igår på förmiddagen fraktade vi båt och oss själva ut till Eke-Marin, och sjösatte båten därifrån. I Ormnäs är det ännu så pass mycket is att det inte gick att komma i.


Följande utmaning var sen att komma ut hela vägen utan att hamna vända på grund av is. Lite is stötte vi på, bokstavligen, men vi kom vidare i alla fall, och faktiskt ända ut till holmen.


Sen stötte vi på problem. Isen hade inte släppt inne i viken. Och så pass tjock var den ännu att det inte gick att bryta sig igenom den.


Så vi lånade grannarnas brygga och gick en kort bit genom skogen över till stugan. Och där var allt intakt efter vintern. Härlig känsla att komma ut äntligen. Finns inget säkrare vårtecken än det att skärisäsongen är inledd.

Och fastän det var riktigt mulet då vi kom, tittade solen fram mot eftermiddagen. Skönt att kunna tanka lite d-vitamin också under vår dagsutfärd.


Ett stycke fyrbent kompis njöt också väldigt mycket av sin tillvaro. Att få springa löst och utforska var toppen.


Och då vi åkte hem på kvällen var han så trött efter en hel dag på språng att han lade sig och sova i båten. Det är han normalt sätt för uppspelt för att göra då vi åker båt.


Var riktigt härligt väder då vi kom hemåt. Nästan som man kunde tro det var mitt i sommaren.


Om det inte skulle varit för att det var skit kallt då alltså. Kände mig en aning väderbiten om kinderna då vi kom iland…


Men som sagt, en fin kväll. Och härifrån kan det bara bli bättre. Skärisäsongen är inledd, så våren är här, om det sedan snöar imorgon eller nästa vecka, eller inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s