Huset – demolering.

Från och med vår andra dag här i huset, dvs. sedan den 2.1, har vi varit här och rivit nästan alla kvällar, plus hela förra veckoslutet. Och visst går det ju framåt, fastän inte riktigt i den takt som ens egna tålamod skulle önska. Men hiljaa hyvä tulee brukar man väl säga :)

Det första vi började med var att ta ner alla skåp i kök och hjälpkök. De första dagarna hade vi ingen vagn på gården ännu, så det blev först en liten uppsamling i hallen.

När skåpen var nere sysselsatte jag mig med kakelrivning i köket. Sambon tog ner skivorna från en vägg i köket för att komma åt elen. All el kommer förstås att dras om och elskåpet bytas ut. Man bor ju med en elingenjör liksom.

På veckoslutet fick vi hjälp av min mamma och pappa, och då hände det grejer minsann. Alla köksskåp hamnade ut från hallen upp i vagnen, golven rök i köket, vardagsrummet, hallen och i två sovrum, och en vägg började rivas. Mamma och jag hade dessutom listrivningstalko, så alla lister är numera ett minne blott.

Planen är alltså att lägga in golvvärme i hela huset och på så sätt eliminera elbatterierna. Och för det har vi nu alltså rivit golvytorna och isoleringen, så att vi är nere på plattan. Väggen som rivs skall flyttas, så att vi får lite mera utrymme i vardagsrummet och därmed plats för ett ordentligt bord.

Så ja, det ser väl närmast ut som ett bygge, inte en renovering. Men skall man en gång göra så får man göra ordentligt. Och inte så att man ångrar något som blev ogjort sen efteråt.

Igår och idag har sambon hamnat jobba långa dagar, så ikväll när jag pynjade på här för mig själv förbarmade pappa sig över mig. Han kom upp och hjälpte mig få ut golvet i det sista sovrummet. Så nu är det bara vessan och tamburen kvar. Ja och hjälpkök, dusch och bastu förstås, men där blir det att använda pikmaskinen. Där är hel betongplatta ända upp till golvmattan och kaklen nämligen.

Nu blir det kväller för mig för idag. Imorgon med nya tag igen, och då skall det sista av väggen rivas mellan vardagsrummet och sovrummet, och i helgen blir det antagligen kakelrivning i badrummet. Så att sånt här hos oss. Ni vet var ni hittar oss ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s